Til 4 personer:
- 4 stk. kyllingefilet.
- 2 løg.
- 4 spsk olivenolie.
- 2 tsk tørret salvie.
- 1 spsk tørret rosmarin.
- 1 spsk oregano.
- 3 spsk citronsaft.
- 3 fed hvidløg.
- 5 dl Vermuth (dry).
- 2 dl vand.
- Salt og peber.
- Maizena til at jævne sovsen.
Forberedelse:
- Del hver kyllingefilet i 3 stykker.
- Skær løg og hvidløg i små stykker.
- Varm olivenolien op i en gryde.
- Maizena jævning til sovsen.
Tilberedning:
- Når olien er varm nok, tilsættes kyllingefileterne, citronsaft, samt salt og peber. Kyllingen steges under låg ved svag varme.
- Når kyllingestykkerne er gennemstegte tilsættes løgene. Disse steges indtil de er bløde.
- Herefter tilsættes 4 dl Vermuth, vand, salvie, rosmarin og oregano.
- Retten simrer under låg i 30 minutter.
- Herefter tages kyllingestykkerne op.
- Der tilsættes yderligere 1 dl Vermuth. Sovsen bringes i kog og jævnes med maizena.
- Sovsen smages til med salt og peber.
- Kyllingestykkerne lægges tilbage i sovsen og er nu klar til servering.
Tilbehør:
- Serveres med brasede kartofler, kogte jasminris og salat.