Kylling i Vermuth

Til 4 personer:

  • 4 stk. kyllingefilet.
  • 2 løg.
  • 4 spsk olivenolie.
  • 2 tsk tørret salvie.
  • 1 spsk tørret rosmarin.
  • 1 spsk oregano.
  • 3 spsk citronsaft.
  • 3 fed hvidløg.
  • 5 dl Vermuth (dry).
  • 2 dl vand.
  • Salt og peber.
  • Maizena til at jævne sovsen.

 

Forberedelse:

  • Del hver kyllingefilet i 3 stykker.
  • Skær løg og hvidløg i små stykker.
  • Varm olivenolien op i en gryde.
  • Maizena jævning til sovsen.

 

Tilberedning:

  • Når olien er varm nok, tilsættes kyllingefileterne, citronsaft, samt salt og peber. Kyllingen steges under låg ved svag varme.
  • Når kyllingestykkerne er gennemstegte tilsættes løgene. Disse steges indtil de er bløde.
  • Herefter tilsættes 4 dl Vermuth, vand, salvie, rosmarin og oregano.
  • Retten simrer under låg i 30 minutter.
  • Herefter tages kyllingestykkerne op.
  • Der tilsættes yderligere 1 dl Vermuth. Sovsen bringes i kog og jævnes med maizena.
  • Sovsen smages til med salt og peber.
  • Kyllingestykkerne lægges tilbage i sovsen og er nu klar til servering.

 

Tilbehør:

  • Serveres med brasede kartofler, kogte jasminris og salat.