Berghof Weihnacht 2011

 

Varm og aromatisk, med tydelig smag af karamel. Smager dejligt til kraftig dansk mad.

 

  Ingredienser til 11 liter
  • 2150g Munic malt.
  • 1000g Vienna malt.
  • 600g Cara-Munic II.
  • 270g Amber malt.
  • 260g Cara-Munic I.
  • 120g Mørk Kandis.
  • ½ tsk Yeast nutrient.
Mæskeplan
  • Single infusion, 66 grader i 60 minutter.
  • Sparge med 78 grader.
Kogeplan
  • 4g Nugget (60).
  • 4g Challenger (60).
  • Vaniljestang (30).
  • Irish moss (15).
  • Yeast nutrient (10).
  • Mørk Kandis (10).
  • 10g Hallentauer Mittlefrüh (7).
  • 10g Saaz (7).
Gæring
  • 1 pakke SafBrew S-33.
  • Gæres ved 19-21 grader.
Karbonering
  • Volume 2,3
Lagring
  • Mindst 8 uger.